Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

Индия: Ядрена експлозия от преди 8 000 години

Откриха древен град, облъчен от ядрена експлозия преди 8 000 години, в Индия...

Слой радиоактивна дънна пепел в Раджастан, Индия, обхваща площ от осем квадратни км, на около 15 км западно от Джодхпур.

Учените проучват мястото, където се строи жилищен имот.
От известно време е установено, че има много висок процент на вродени дефекти и пациенти с рак в строителния район. Отчетените нива на радиация са толкова високи, че индийското правителство счете за подходящо да изолира региона.
Учените откриха древен град, където се наблюдават следи от атомна експлозия, датираща от хиляди години, от 8 000 до 12 000 години, която е унищожила повечето сгради и вероятно е убила половин милион души. Изследователите изчисляват, че използваната ядрена бомба е била с размерите на тази, която е взривила Япония през 1945 г.

Махабхарата ясно описва катастрофална експлозия, която разтърсила континента. „Един единствен куршум, пълен с цялата сила на Вселената… Светеща колона от дим и пламъци, блестящи като 10 000 слънца, избухна в цялата си прелест … това беше непознато оръжие, желязна мълниеносна светкавица, гигантски вестител на смъртта, превърнал цяла раса в пепел. Труповете бяха толкова изгорени, че бяха неузнаваеми. Косата и ноктите падаха, грънците се чупеха без видима причина и птиците побеляха. След няколко часа цялата храна беше заразена. За да се измъкнат от този огън, войниците се хвърлиха в реката“.

Сцената на първата подземна ядрена експлозия в Индия, проведена в Похаран в Раджастан, е показана на тази снимка от файла на 18 май 1974 г. REUTERS

Историкът Кисари Мохан Гангули казва, че свещените писания в Индия са пълни с такива описания, които звучат като атомна експлозия, подобна на тази в Хирошима и Нагасаки. Той разказва за препратки към битки с колесници в небето и оръжие за масово изтребление. Древна битка е описана в Дрона Парва, раздел на Махабхарата. Този пасаж разказва за битки, в които експлозиите на крайните оръжия оскверняват цели армии, избиват тълпа от военни с коне и слонове и оръжия, отнесени сякаш са сухите листа на дърветата“, казва Гангули. „Вместо атомни гъби писателят описва вертикална експлозия с облаци дим, плаващи като отвори на поредица от гигантски чадъри. Няма коментари относно замърсяването на храната и косата на падащи хора.“ Археологът Франческо Тейлър казва, че гравюрите в някои близки храмове, които той успял да преведе, предполагат молитвите да бъдат пощадени от голямата светлина, която е била на път да предизвика разрухата на града. „Доста невероятно е да си представим, че някои цивилизации са имали ядрени технологии преди нас. Радиоактивната пепел придава достоверност на древните индийски приказки, описващи атомната война.“ Строителната дейност беше спряна, докато петчленната група провежда разследването. Ръководител на проекта е Хъндли Лий, който започна разследването, след като беше открито високо ниво на радиация.

По публикация на Valentina Solo във Фейсбук
Древната Раса получи разрешение да публикува статията без редакторска намеса.

Споделяй на воля: