Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

Мистерия: Тайнствените метални сфери от небето

Има много случаи на падащи от небето различни мистериозни обекти, в историята, често окачествени като „загадка“...

Понякога изглежда, че странни неща просто някак си падат от небето. Има много случаи на падащи от небето различни мистериозни обекти, в историята, често окачествени като „загадка“, без солидни отговори. През последните години това продължава да се случва сравнително често, като най-много са случаите на паднали от небето странни метални кълба, сякаш слезли от нищото, за да оставят хората в почуда. В тази публикация ще разгледаме някои причудливи случаи на падащи метални кълба или сфери, както ги наричат, които са извън разбирането ни за „нормалност“.

През 2012 г. селяните в Северна Бразилия се стреснаха, когато метална сфера падна от небето, за да се разбие в село Riacho dos Poços, в бразилския щат Maranhão. Селянинът, който откри сферата за първи път, каза, че е чул силен грохот от небето, малко преди сферата да падне. Мъжът казва: „Чух тътен и излязох да видя какво го причинява. Мислех, че е паднал самолет или земетресение.“ Това, което намерил, се оказва странен, непознат предмет, който от удъра е издълбал малък ров в земята. Все още горещ на пипане и описан като идеално сферичен и с диаметър около 1 метър и тегло 50 килограма. Когато други жители на селото пристигнали и го изкопали, те открили, че сферата изглежда куха, с изключение на субстанция, която изглежда била в течно състояние. Около 2, 000 души от цялата област се стекли да видят „НЛО-то” и това създало паника сред някои от по-суеверните местни жители. Представители на военната полиция пристигат бързо на мястото и конфискуват сферата, твърдейки, че това е само част от свален сателитен спътник.

Бразилската сфера

В щатът Тексас в Съединените щати имаше подобен инцидент през 2013 г., когато електротехник на име Дийн Генц забелязва странен предмет близо до пасище на собствената му земя, близо до град Буна, в източен Тексас. При огледа той видял, че предметът представлява кафяво метално кълбо с диаметър около 35 сантиметра а върху обекта се забелязвали признаци, че е бил изложен на изключително висока топлина. Генц разказва:

Това, което забелязах, когато за пръв път видях обекта, привлече вниманието ми. Начинът, по който се бе стопила едната страна на сферата – не мисля, че някой би могъл да направи това с горелка, плазмена дъга, или каквото и да е друго средство, за което знам. Също така, когато нагреете метал, той ще се охлади и ще има различен външен вид. Тъй като в този случай разтопеният метален корпус беше издут обратно над сферата, знаех, че това е направено от някакво непонятно „събитие“, а не от хора.

Не след дълго, друга мистериозна сфера бе намерена на пасище в същата зона. Въпреки усилията на Генц да разбере откъде е дошла сферата, той не получава отговори от НАСА или от друга агенция, към която се обърнал за повече информация. През 2014 г. жителите на село Менгчанг в провинция Хейлундзян, Китай, бяха събудени от силен тътен, след което три „огнени“ кълба били забелязани да се спускат от небето. Тези огнени топки се приземяват в някои селскостопански райони и когато местните жители тръгват да ги изследват, те откриват три „метални топки, наполовина покрити със слой назъбен ръб“, с тегло около 90 килограма и с диаметър около 30 инча. За пореден път, официалните служби набързо конфискувли трите странни обекта, и предложили обяснението, че те са отломки от руската ракета „Протон-М“, носеща сателит, която е паднала на земята някъде в Казахстан след неуспешен изстрел. Това ли е било открито в действителност или е било нещо по-загадъчно? Китайските служители не коментират повече.

На следващата година са докладвани още няколко случая на паднали от небето мистериозни сфери. През 2015 г. три „странни черни кълба“ се появили в кратерите, след като са се ударили в полеттата в района и около град Villavieja, Испания. Всеки от странните черни предмети е с размери 80 сантиметра в диаметър, с дупка в единия край и изглежда изграден около телени рамки. Един от информационните бюлетини El Vardad съобщава, че това е „съд под налягане за газ (COPV), вероятно от космическа станция или летяща чиния. Тези обекти са направени от неизвестен материал – и изглеждат достатъчно силни, за да оцелеят при удар в земята и дори при катастрофални експлозии.“ Интересното е, че и при този случай градската охрана скоро се придвижва, за да охранява района и да не позволи на пресата да се приближи. Кметът на Villavieja казва:

Откъде идват тези обекти? Защо те падат именно тук? Ще падне ли по-голямо количество от тях и какво би станало, ако някоя от тези топки попадне в силно населен район? Гражданите имат реални притеснения относно случващото се и заслужават обяснение. Тези предмети са направени от материал, който е толкова силен, че оцелява почти непокътнат при падане на земята и може да причини катастрофални експлозии.

Същата година фермер от град Каласпара, Испания, съобщава, че цилиндричен, полусферичен метален предмет се е разбил точно пред очите му. Съобщава се, че служители облечени в костюми за биологична опасност изваждат обекта и го натоварват в камион. Странно, но приблизително по едно и също време в същия ден и дори на същата географска ширина, подобен обект пада на плаж близо до град Сакария Карасу, Турция. За пореден път военните служители незабавно пристигнали, и конфискували обекта без дори да си направят труда да предложат някакво обяснение.

През януари 2016 г. в новините вече се съобщава официално, че „гигантски метални космически сфери“ паднали от небето във Виетнам. При различни случаи се чувал „шум, наподобяващ гръмотевици“ и три кълба с различна големина, вариращи от 6 до 50 кг тегло, се появили от ясното небе, за да се забият в земята, в непосредствена близост едно до друго. Първата сфера се съобщава, че се е сгромолясала в градина, в провинция Йен Бай, втората се е разбила на покрива на къща на около 2 мили, а третата и най-голямата от сферите се е спуснала при поток в съседната провинция Туен Куанг. Установено е, че една от сферите е куха, а в корпуса на друга са забелязани гравирани букви от кирилицата, водещи до спекулации, че са от руски или украински сателит. Друго предположение е, че това е метеорологичен балон, а също, че вероятно това са останки от резервоари за сгъстен въздух на ракета или самолет. Поне това е официалната версия.

Огромна част от очевидците смятат, че това са вид непилотирани НЛО, подобни на съвременните сонди или дронове, които са изпратени на Земята от извънземна цивилизация, която проучва други планети в космоса. Подобни конспирации са били допълнително подхранвани от докладите, за неизменното присъствие на военните, които винаги бързат да дойдат и да приберат сферите, далеч от очите на обществото. Има твърдения, че металните сфери са направени от неизвестна „специална сплав“. Кълбата остават неидентифицирани и са конфискувани от правителствата. И накрая, през 2018 г. три метални сферични предмета бяха открити в близост до Перу в югоизточната част на Андите, малко след като се появиха съобщения за наблюдение на огнени предмети в небето. Длъжностни лица, които отнасят предметите, твърдят, че те са останки от ракета или сателит, които са изгорели в горните слоеве на атмосферата и са се стопили при повторното навлизане в земната атмосфера, въпреки че други твърдят, че това са части от метеорити.

В крайна сметка всичко е доста озадачаващо. Тайнствените метални сфери продължават да падат от небето и изглежда че отговорът на властите не е добре съгласуван. Трудно е да се предположи, но подобни доклади ще продължават да се съобщават и да будят дискусии и дебати. За сега, обществото не е убедено напълно, че става въпрос за земни обекти. Какво крият правителствата на държавите, в които най-често се наблюдават подобни небесни феномени?

Видео по темата
Видео по темата
Споделяй на воля: