Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

НАСА с нова хипотеза за паралелна вселена

Идеята за Мултивселена изобщо не е нова и е била в основата на множество теории, филми и телевизионни предавания през десетилетията. Но сега учените от НАСА откриха доказателства (сигнали) за елементарни частици, които могат да опровергаят настоящото ни разбиране на физиката. Те биха могли да бъдат от паралелна вселена, която е започнала с Големия взрив.

Големия Взрив – Вселена и Анти-Вселена

Изследователска статия предполага, че резултатите от ANITA (Експеримент с Антарктическа Импулсивна Преходна Антена) биха могли да предоставят доказателства за „CPT симетрична вселена“, където времето ще изтече назад от Големия взрив и където антиматерията ще доминира. Оттук идват предположенията за „паралелна вселена“. В статията четем: „В този сценарий Вселената преди Големия взрив и Вселената след Големия взрив се интерпретират като двойка Вселена/Анти-Вселена, която е създадена от нищото“. Ако приемем, че има Анти-Вселена, значи теорията за Мултивселена е вярна.

Учените от НАСА провеждат експерименти, използвайки гигантски балон, който извежда ANITA (Антарктическа импулсивна преходна антена) в небето високо над Антарктида, където много студеният и много сух въздух осигурява оптималната среда за тестване на НАСА. Целта е да избегнат целия радио шум, за да проведат експеримента си.

Земята е бомбардирана с високоенергийни частици от космоса всеки ден, като Daily Star съобщава, че “ нискоенергийните субатомни неутрино с маса, близка до нула, могат да преминат напълно през Земята, но обектите с по-висока енергия са спрени от твърдата материя на нашата планета „.

Високоенергийните частици могат да бъдат открити докато навлизат от космоса – но експерименталната станция ANITA на НАСА е открила по-тежки частици. Тези по-тежки частици се наричат ​​тау-неутрино и те излизат „извън земята“.

Daily Star съобщава, че откритията на НАСА от ANITA виждат частиците, пътуващи назад във времето, което предизвиква интереса, към възможността да съществува паралелна вселена.

Питър Горхам, главен изследовател на ANITA и експериментален физик на частици в Университета на Хаваите, е водещ автор на изследователски вестник на университета Корнел, който подробно описва възможността времето да върви назад в паралелна вселена, точно под носовете ни. The Daily Star съобщава: „Изтъквайки очевидната невъзможност на поведението на тау-неутрино, Горхам предполага, че единственият начин да се случи е, ако частицата се промени в различен тип частици, преди да премине през Земята и след това отново да се върне “. Това означава, че тау-неутрино може да пътува през космоса като високоенергийна частица, да се трансформира в частица с ниска енергия, докато преминава през земната атмосфера и ядрото на планетата, след което да се трансформира обратно във високоенергийна частица, докато преминава от другата страна и отново влезе в космоса.

Горхам каза пред New Scientist: „Не всички бяха доволни от хипотезата“.

Пунктираната линия в средата е Големият взрив; хоризонталните стрелки – времевата скала на двете паралелни вселени
L. Boyle/Perimeter Institute for Theoretical Physics

Какво да си мислим, тогава?
„Най-простото“ обяснение е, че когато се е случил Големият взрив е имало две вселени, които са се образували. Тази, в която съществуваме сега, и друга, която – поне от нашата гледна точка – се е развила в обратната посока. За нас, времето върви назад в тази паралелна Вселена. Но ако приемем, че някъде в нея има живот и учени, които са достигнали до идеята за нашата Вселена, то те също ще предположат, че времето в нашата Вселена ще върви назад. Поради противоположността на двете вселени.

Скоро и други изследователи започнаха да анализират данните на ANITA, за да се справят с мистерията, включително Нийл Турок от „Периметър Институт за теоретична физика“ във Ватерло, Канада.

Турок и неговият екип провели редица сложни изчисления и предположили, че тау-неутрино, наблюдавана в Антарктида, може да бъде изцяло нов вид частица, „дясно неутрино“, отразяващ по-познатия вид неутрино, наречен „ляв неутрино „.

Турок предполага, че десните и левите неутрино могат да бъдат свързани по същия начин, по който материята и антиматерията са свързани, посочвайки конкретно концепцията, която поставя материята и антиматерията са един и същ тип частици, които просто се движат в противоположни посоки във времето.

Според тази теория, все още загадъчните „десни неутрино “, наблюдавани в Антарктида, не са били просто нови частици, а поклонници от изцяло нова вселена.

Тази нова вселена би се образувала по време на Големия взрив в същата точка като нашата, но се движи в обратна посока през времето, свивайки се вместо да се разширява и се състои предимно от антиматерия, а не от материя.

Тайнственото неутрино, наблюдавано в Антарктида, тогава би било просто огледална инверсия на неутрино, по-често наблюдавана в нашата Вселена, което би обяснило нейното необичайно поведение.

Това е радикална идея с редица значителни технически несъответствия, които все още предстои да бъдат разрешени.

Основен въпрос е, че други изследователи, работещи в Антарктида, не са успели да прочетат тези мистериозни „десни неутрино“, които Горхам и неговият екип са документирали.

Горхам казва, че той и неговият екип все още анализират своите данни и работят за подготовката на официален документ, който според него ще бъде значителна стъпка напред.

„Все още не знаем как да го представим, но имаме нещо“, каза той пред New Scientist.

Споделяй на воля: