Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

„Небесни тела“ – скално изкуство на 5000 години

Преди 5000 години древните художници рисували мистериозни хуманоидни фигурки върху каменни плочи, използвайки сложни методи за оцветяване и дърворезба.

Преди около 5000 години художници в Сибир нарисували едни от най-сложните произведения на изкуството, които регионът е виждал. Изобразявайки хуманоидни фигурки със странни ореоли и рога, древните художници се погрижили тяхното послание да бъде вписано в историята.

Анализът на изкуството разкрива тайните на праисторическите художници зад зашеметяващите произведения на изкуството, известни като картините Каракол, съобщава Siberian Times .

Антично скално изкуство

Произведенията са били открити в отдалечените алтайски планини. Древните художници от региона нарисували поредица от хуманоидни фигурки със странни допълнения: някои от тях имат кръгли „рога“, ореоли, докато други са изобразени с пера на главите си.

Произведението е открито в гроб в селището Каракол в Република Алтай.

Кредит: Владимир Кубарев / IAET SB RAS.

И въпреки че рисунките са открити през 1985 г., едва сега разкриват неочаквани тайни.

Тайнствените интерпретации на хуманоидни фигурки са риснки върху каменни плочи, които по-късно са използвани като стени при погребенията.

Там учените остават смаяни, след като разбрали, че древните рисунки са направени в три различни цвята: бял, червен и черен, отбелязвайки първия случай на полихромни скални рисунки , откривани някога в Сибир .

Видео по темата

Сложни погребения

Странният погребален ритуал, се вижда тук

Експертите не само открили доказателства за ритуално скално изкуство в погребенията, но и открили, че останките на хора в гробовете също са били боядисани в същите цветове.

Анализът разкрива следи от червена охра и черен и сребрист минерал, наречен Specularite , използван от древните художници за украса на погребенията.

Изследователите разкрили, че изображенията върху камъните са рисувани по различно време, като са използвани сложни техники.

Сред най-ранните скални изкуства намираме изображения на лосове, планински кози и хуманоидни фигурки, които са били нарисувани да тичат наоколо с кръгли рога и ореоли на главите си.

Кредит: Владимир Кубарев / IAET SB RAS.

За да завършат някои от рисунките, древните хора са правили нещо повече от просто смесване на техники за гравиране и минерални бои.

Изследването разкрива, че древните художници са знаели как да извършват химични реакции преди повече от 5000 години, създавайки не просто цвят, но точния тон, който са искали да получат.

„Резултатите от анализа на състава на боите, използвани в погребалния ритуал на караколци, свидетелстват за способността на древните жители на Алтай да различават пигменти по цвят и свойства“, обясни Александър Пахунов, един от авторите на изследването.

Учени от Курчатовския институт в Москва, водещият руски център за научноизследователска и развойна дейност за ядрена енергетика, и експерти от Палео-арт центъра на Института по археология откриха, че фигурите, нарисувани в червен цвят, всъщност са направени от термично модифицирана охра.

Кредит за изображение: Владимир Кубарев / IAET SB RAS.

The Siberian Times отбелязва, че рисунките в бял цвят са създадени чрез изстъргване, което разкрива светлоотразяващи скални кристали.

Докато за черния цвят, древните художници на Каракол са използвали сажди.

„Определихме фазовия състав на пигментите, т.е. структурата на кристалната решетка на отделни зърна на багрилото. Някои структури не са типични за естествените проби, но са продукт на термична обработка ”, разкри Роман Сенин, ръководител на отдела за синхротронни изследвания на Курчатовския институт.

„Просто казано, примитивният художник нагрява минерала до определена температура, за да получи цвета, от който се нуждае“, добави Сенин.

Споделяй на воля: