Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

Стотици докладваха НЛО флотилии в небето (видео)

През последните дни зачестиха сигналите за НЛО наблюдения по целия свят, включително и в България. Повечето хора твърдяха, че виждат „флотилии от НЛО“ в разказите си. Историите се появиха навсякъде – в социалните мрежи, във видео платформите и в редица телевизии по цял свят.

Ето така изглеждаха „НЛО флотилиите“ на фона на нощното небе

Повечето хора споделяха опасенията си, че вероятно COVID-19 е била димната завеса, чиято цел е да държи хората затворени вкъщи, докато правителствата по света са посрещнали първата официална визита на развита извънземна цивилизация, дошла да преговаря с ръководителите на човеците.

Разбира се, някои от твърденията за НЛО наблюденията може и да са основателни, но причината за масовата паника се оказа не толкова сериозен повод за притеснение. Поне на пръв поглед…

Проектът „STARLINK“ на бизнесменът Илон Мъск бе стартиран официално и е причината да видим дори над България толкова огромен брой светещи обекти в нощното небе на родината.

След 22:00ч. в небето можете да видите сателитите с невъоръжено око!

Проектът „Старлинк“ на Мъск, предвижда осигуряването на достъп до високоскоростен Интернет от космоса. В близка орбита до края на март бяха изведени 300 спътника, като се очаква броят им да се увеличи и евентуално да достигне до 42 000.

Сателитите бяха забелязани над София от югозапад и продължиха на североизток. Те бяха на около 550 километра от Земята и можеше да бъдат наблюдавани с невъоръжено око. Движиха се в една линия, която представляваше своенравната „флотилия“ от ярки точки, за която сигнализираха стотици сънародници. 19 са сателитите, които прелетяха над България, а за кратко бяха осветени дори от слънчевата светлина, което предизвика истерични предположения.

Сателитите на SpaceX са супер ярки в сравнение с други и астрономите се притесняват, че при толкова много светещи спътници в небето шансовете за преминаване на близък астероид пред телескоп може да бъде пропуснато, заради затъмняване на изображението, поради ярките Интернет спътници. Освен това, Starlink може да бъде много по-видим по време на здрач или през първите няколко часа през нощта, което може да бъде основен проблем при лова на масивни астероиди, насочени към Земята.

Сателитите в реално време може да се следят, чрез специален сайт

Вижте сателитите Starlink реално време ТУК!

„Убеден съм, че няма да окажем никакъв ефект върху астрономическите открития. Ако вероятността надхвърли нула, ще предприемем мерки за корекция“, заяви Илон Мъск на пресконференция във Вашингтон.

Starlink е проект на SpaceX, насочен към доставяне на високоскоростен, евтин широколентов Интернет от близка земна орбита. Разработването му започва през 2015 г., а тестовите прототипи на TINTIN успешно стартират на 22 февруари 2018 г.

Настоящата цел е да се стартират достатъчно сателити, за да се предоставят услуги на клиенти в САЩ и Канада по-късно тази година, последвано от евентуално пускане на услуги в световен мащаб в очакване на по-нататъшно разширяване на „съзвездието“.

SpaceX направи нещо по-различно с тази мисия, като ги разположи много по-рано след само едно запалване на втората степен на ракетата, в елиптична орбита, от която те ще използват собствените си дросели, за да се изкачат до целевата си орбита около Земята. Това е по-сложна маневра за изпълнение, но също така спестява време, гориво и пари на SpaceX.

Видео по темата
Видео по темата

Споделяй на воля: