Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

Ноевият ковчег бил сферичен масивен кораб?

Глинена плочка „се оказа една на милион“. Датира от 1750 г. пр. Н. Е. Тя разказва вавилонската „История на потопа“ и описва „истинската“ форма на Ковчега.

Древна глинена плоча, за която се смята, че датира повече от 4000 години, обяснява материалите, използвани при изграждането на един от най-известните „кораби“ в историята на човечеството: Ноевият ковчег.

По-важното е, че древната глинена плоча описва Ноевия ковчег като сферичен и масивен кораб.

Изследователите разкриват, че глинената плочка обяснява използваните в конструкцията на ковчега материали, точните мерки и „истинската“ форма на кораба.

Ървинг Финкел, куратор на Британския музей и автор на „Ковчегът преди Ной“, обяснява, че глинената плочка с описания на Ноевия ковчег е намерена случайно.

Както отбеляза Финкел, един ден към него се обърнал мъж, държащ глинена плочка. Мнозина твърдят, че той е получил древното парче от баща си, който от своя страна го е получил от Египет и Китай през 40-те години.

Глинената плочка „се оказа една на милион“, обяснява Финкел. Датира от 1750 г. пр. Н. Е., Тя разказва вавилонската „История на потопа“ и описва „истинската“ форма на Ковчега.

Когато боговете решили да унищожат човечеството с наводнение, бог Енки, който имал чувство за хумор, предал новината на човек на име Атра-хасис, „вавилонският Ной“, който трябвало да построи ковчега. Ковчегът обаче бил сферичен.

„Количествата въже от палмови влакна, дървени ребра и вани с горещ битум за хидроизолация на готовия съд … Описаното количество въже, разтегнато в една линия, би достигнало от Лондон до Единбург“, обяснява Финкен в блог, където той описва съдържанието на таблета.

Изненадващо, в допълнение към своята сферична форма, ковчегът бил масивен. Всъщност, както отбелязва Финкел, Ноевият ковчег би имал обща площ от около 2,2 квадратни мили, със стени, високи 20 фута високи.

Финкел, който е автор на книгата „Ковчегът преди Ной: Декодиране на историята на потопа“, обяснява, че „глинената плочка има изумително ново съдържание“.

Споделяй на воля: