Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

Откриха гравитационна „супермагистрала“…

В Слънчевата система откриха нова гравитационна „супермагистрала“, която може да направи междупланетните космически полети много по-бързи, отколкото се смяташе преди.

Астрономите откриха нова „супермагистрална“ мрежа, преминаваща през Слънчевата система, която може да ускори космическите пътувания в бъдеще.

Изследователи от Калифорнийския университет в Сан Диего разглеждат орбитите на милиони тела в нашата Слънчева система и са изчислили как се съчетават и взаимодействат те.

„Магистралите“ позволяват на обектите да се движат в космоса много по-бързо, отколкото се смяташе за възможно досега – например пътуване между Юпитер и Нептун може да се осъществи за по-малко от десетилетие.

Един ден НАСА или други космически агенции биха могли да използват тези космически „супермагистрали“, за да ускорят времето за пътуване от Земята до отдалечени части на Слънчевата система, но екипът все още не може да каже как ще работи или колко по-бързи ще станат пътуванията.

За да открие тези „небесни аутобани“, екипът разглежда космическите колектори – невидими структури, състоящи се от поредица от свързани арки, които се генерират от гравитационни взаимодействия в Слънчевата система.

За да разбере как тези арки се свързват, екипът трябвало да изследва орбитите на милиони обекти, включително комети, луни и планети.

В статия, публикувана в Science Advances, изследователите наблюдават структурите между обектите, простиращи се от астероидния пояс между Марс и Юпитер до Уран и извън него.

Космическите колектори действат като граници на динамични канали – т.е. връзки между гравитационните взаимодействия – позволяващи бърз транспорт във вътрешните и най-външните кътчета на Слънчевата система.

„Разкриваме забележителна и неоткрита досега декоративна структура на колектори, свързани в поредица от арки, които се разпространяват от астероидния пояс до Уран и извън него“, пише екипът в своя доклад.

Тази новооткрита космическа магистрала действа за преместване на обекти в продължение на само няколко десетилетия. Това е огромна разлика от стотиците хиляди или милиони години в открито пространство, ако не беше магистралата.

Най-забележимите аркови структури са свързани с Юпитер и силните гравитационни сили, които той упражнява върху обектите, попаднали под неговото влияние.

„Юпитер, като най-масивното тяло в нашата планетарна система, е отговорен за повечето от структурите, които сме открили“, каза съавторът на изследването Аарон Дж Розенгрен от Калифорнийския университет в Сан Диего пред MailOnline.

Но всяка планета генерира подобни „арки“ и всички тези структури могат да си взаимодействат, за да създадат доста сложни маршрути за транспорт. Ученият добавя, че малки тела, разположени вътре в „колекторните тръби“, ще следват зададените им траектории.

„Орбитите на тези колектори се сблъскват с Юпитер на бързи времеви мащаби, където те могат да се трансформират в колизионни сили или траектории за „бягство“, достигайки разстоянието на Нептун само за десетилетие“, пишат още изследователите.

„Всички планети генерират подобни колектори, които проникват в Слънчевата система, позволявайки бърз транспорт навсякъде, истински небесен аутобан.“

„Не трябва да ни изненадва, че Юпитер може да предизвика мащабна транспортна система във времеви мащаби от само няколко десетилетия“, пишат авторите в своя доклад.

Пълната публикация на английски тук: https://www.dailymail.co.uk/

Споделяй на воля: