Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

Откриха петроглифи на непозната цивилизация

Индия: Смята се, че скалното изкуство е създадено около 10 000г. пр.н.е., преди повече от 12 000 години.

Откриването на безброй скални изображения, създадени преди десетки хиляди години в Индия е предизвикало вълнение сред археолозите, които вярват, че древните скални изкуства може да съдържат улики за неизвестна досега цивилизация.

Някои от древните скални рисунки са характерни за Африка, а не за Индия, което е и причината откритието да е още по-странно.

Скалните изображения, известни като петроглифи, предлагат улики за това, което много учени вярват, че може да бъде непозната глава от ранната история на Индия.

Петроглифите са добре запазени, а повечето от изображенията, изрисувани в скалистите и равни хълмове, остават скрити от съвременната цивилизация в продължение на хиляди години.

Според докладите, голяма част от петроглифите били скрити под повърхността, и малко от тях са били видими, смятани за свещени от местните жители на района, където е открито древното скално изкуство.

Петроглифите, показват голямо разнообразие от животни, птици, човешки фигури и геометрични дизайни.

Макар малко да се знае за петроглифите, начинът, по който са направени те и тяхната прилика със скалното изкуство, открито в други части на света, са мотивирали експертите да вярват, че те са създадени в праисторически времена и са вероятно от най-древните открити досега. Датировката сочи 10 000 год. пр. н.е.

Петроглифите са открити от група изследователи, водени от Судхир Ризбоуд и Манодж Марате, които започнали да търсят по-задълбочено петроглифи, след като се натъкнали на няколко в района.

„Вървяхме хиляди километри. Хората започнаха да ни изпращат снимки. Накарахме учениците да попитат своите баби и дядовци и други старейшини от селата дали знаят за други подобни гравюри. Това ни предостави много ценна информация“, казва Ризбоуд за Би Би Си.

Както Би Би Си разказва, изследователите открили древни петроглифи в около 52 села в района. Само жителите на пет села обаче, са били наясно, че изображенията въобще съществуват.

Освен че активно търсят нови петроглифи, Ризбоуд и неговият екип имат активна ключова роля в документацията на петроглифите и убеждават властите да се включат в изследването и съхраняването на скалните изображения.

Смята се, че скалното изкуство е създадено от ловци-събирачи – общност, за която се смята, че не е запозната със земеделието: „Не сме открили никакви изображения на селскостопански дейности, но рисунките показват, че животните са били ловувани, и има подробности за други форми на животни.“

И така, създателите на петроглифите са имали добри познания за животните и морските същества. Това показва, че които и да са създателите на петроглифите, са зависили от активния им лов, за храна.

И докато повечето от петроглифите изобразяват животни, които са характерни за региона, те също така илюстрират животни като носорози и хипопотами, които не се срещат в Индия. Това също е част от мистерията, около загадъчните скални рисунки.

Това откритие повдига важни въпроси. Дали хората, които са създали сложните петроглифи, са емигрирали в Индия от Африка?

Или тези животни са били част от фауната на Индия преди десетки хиляди години?

Ако последното е вярно, цивилизацията, която е създала петроглифите, може да се окаже много по-древна, отколкото първоначално се смяташе досега.

Инфо: curiosmos.com

Споделяй на воля: