Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

Преди 13 000 години комета унищожила древно селище

Земята е била ударена от фрагментирана комета преди около 13 000 години в края на плейстоценската епоха. Все повече учени започват да се съгласяват с тази хипотеза, след нови открития направени в Абу Хурейра – Сирия, древно селище, което е било изоставено преди около 5000 години.

В научните доклади е публикуван нов изследователски документ относно древна цивилизация, процъфтявала на територията на днешна Сирия, която вероятно е била унищожена от катаклизма.

На мястото са открити останки от стъкло и минерали като хром, желязо, никел и други, които се образуват при температури, по-високи от 2200 градуса, според изявление на Калифорнийския университет в Санта Барбара.

Смята се, че находките от стъкло са образувани от моменталното топене и изпаряването на регионалната биомаса, почвите и заливните отлагания, последвано от моментално охлаждане. Това наистина се случва само по време на подобни събития, като сблъсък на комети в скална почва.

Вероятно това е фрагментирана комета, както смятат и учените, които анализират находките на Сирия. Еднократно, голямо астероидно въздействие не би могло да причини широко разпръснатия материал, открит при Абу Хурейра, а експертите казват, че по-вероятно е фрагментирана комета, да е била причината за подобно събитие.

Доказателствата продължават да се трупат. В доклади от 2019г. за открит кратер с ширина 19 мили в Гренландия, който може да бъде свързан с това катаклизмично събитие, беше публикувано проучване, в което се казва, че е имало мини ледена епоха преди 12 800 години, причинена от подобно въздействащо събитие.

Но в началото на тази мини ледникова епоха е имало огромни нива на горене и сега знаем, че Абу Хурейра е било внезапно унищожено от това, което може да бъде само удар от комета. Имаме нови директни доказателства за бедствието, заедно с тонове данни от цял ​​свят. Историята най-накрая се пренаписва! – твърдят учените.

Споделяй на воля: