Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

Съзвездието Южен Кръст и раждането на Богът Слънце

Южен кръст е съзвездие в южното небе. Това е едно от най-лесно разпознаваемите съзвездия и често се използва за навигация в южното полукълбо, тъй като полярната звезда е в северното полукълбо. Той е включен в знамената на Австралия, Нова Зеландия, Папуа Нова Гвинея, Бразилия и Самоа.

През 25 800 – годишния цикъл на прецесията на равноденствията положението на Южния кръст, спрямо южния небесен полюс, варира значително. Звездите на това съзвездие са били познати на древните гърци и са видими далеч на север от Великобритания, през четвъртото хилядолетие пр. Хр. Въпреки това, от 400г. сл. Хр., повечето от звездите на съзвездието никога не са се издигали над хоризонта на Атина. Отбелязано е, че Южният кръст е бил последно видим на хоризонта в Йерусалим точно по времето на разпването на Христос.

Но по-интересен е тридневния период между 22-ри, 23-ти и 24-ти декември. По време на тази 3-дневна „пауза на Слънцето“ то пребивава в близост до Южния кръст. И след това време на 25 декември Слънцето започва да се движи с 1 градус, този път на север, предвещавайки по-дълги дни, топлина и пролет. И така е казано: „Слънцето умря на кръста, беше мъртво за 3 дни, само за да бъде възкресено или родено отново. Ето защо Исус и многобройни други богове на Слънцето споделят концепцията за разпятието, 3-дневната смърт и възкресението. Това е преходният период на Слънцето, преди то да измести посоката си обратно в Северното полукълбо, носейки пролетта и по този начин спасението.

Библията казва, че трима мъдреци дошли от изток, следвайки звезда, която ги завежда във Витлеем, за да отпразнуват раждането на Исус Месия. Йосиф твърди, че звездата на изток е била Сириус, най-ярката звезда на небето, която на 24 декември се изравнява с трите най-ярки звезди в съзвездието Орион („пояс“ на Орион). Звездите са били наричани от много древни култури като Тримата царе (Тримата мъдреци или Тримата влъхви). Може би си спомняте, че трите пирамиди от платото Гиза на Египет са били построени в точно съответствие именно с тези три звезди, за да насочат звездната енергия в земната равнина. И когато Сириус се подравнява с Тримата царе (трите звезди от Орион), те посочили мястото на изгрева на 25 декември – символичното родно място на слънцето (SUN) или сина (SON).
Всъщност всички събития, свързани с Христос, имат изключително точна астрологическа закономерност…
Случайност?

Споделяй на воля: