Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

Забравената древна гробница на Бог Озирис

Великолепна реплика на Гробницата на Озирис, беше открита през 2015г. в Египет от екип испански и италиански археолози. Археологическият обект, който изглежда като истинската гробница на Озирис, беше открит като точна негова реплика, до най-малките детайли.

След смъртта на предполагаемия владетел той е погребан заедно с всичките си роби и подчинени. След проведени разкопки, екипът археолози открил стотици трупове, които изглеждали така, сякаш са били все още живи, когато са погребани под гроба му.

Гробницата е фантастично изрисувана с резби и статуи на Озирис, над всяка една от стените на структурата е изписано името му.

Край петте основни стълба, които поддържат гробницата, се спуска стълбище в центъра – мястото, където предполагаемото божество е трябвало да бъде погребано, след като е починало.

„В действителност, не открихме тяло, но това, което намерихме, е огромна негова статуя, поставена точно в средата на структурата. След като тялото загине, душата е отведена до мястото, където трябва да бъде изпитана за греховете си. Помещението е изпълнено от край до край с демонични артефакти, които е трябвало да го предпазят, в случай че той не се представи толкова добре с теста.“, казва един от археолозите участвал в разкопките.

Откритата статуя на Озирис датира от 760 г. пр. н. е. – 525 г. пр. н. е., според експертите.

Част от гробницата е открита от Филип Вирей през 1887 г., но тя никога не била описана, нито е била оповестена навремето.

„Това откритие ще ни помогне да хвърлим светлина върху някои неизвестни аспекти на Петата династия, която заедно с Четвъртата династия става свидетел на изграждането на първите пирамиди“ – ентусиазирано обявиха археолозите, тогава.

Споделяй на воля: