Древната Раса

Историята на Земята не е това, което знаем!

Забравете за 5G! 6G вече се разработва!

В тази публикация няма да обсъждаме "ЗА" и "ПРОТИВ" 5G технологията. Защото се задава 6G!

5G технологията привлече вниманието на новинарските емисии през последната година. Въпреки това много хора дори не знаят какво означава тази технология. 5G означава 5-то поколение безжична мрежа. От миналата година на много места по света започна въвеждането и на най-новото поколение мобилни мрежи – 5G.
Навсякъде по света плъзнаха конспиративни теории, че 5G е опасно за здравето. Нещо повече, вяра се, че тази технология е отговорна за нарастващите случаи на заразяване с коронавирусна инфекция.
Каква е връзката между центъра на епидемията от коронавирус в многомилионния град Ухан в Китай и центъра на епидемията в Италия – Милано? Това е, че и в двата града действа 5G мрежа, клетките на която облъчват населението, според информация на Портал12.бг , което води до масов срив в имунната система на хората заради високите 5G честоти, особено на тези, чиито организми не са адаптирани на редовно честотно облъчване – а именно по-възрастните от хората. В тази публикация няма да обсъждаме „ЗА“ и „ПРОТИВ“ 5G технологията. Защото се задава 6G! Нещо повече, вече се работи по 6-тото поколение мобилни мрежи. Очаква се технологията да заработи до 2028г.

Както би трябвало да очакваме, вече има компании, работещи върху 6-то поколение, въпреки че 5-то поколение все още не е внедрено.

На 14 юли 2020 г. Samsung пусна бяла книга, озаглавена „Следващото хиперсвързано преживяване за всички“. Документът очертава визията на компанията за следващото поколение на интернет. Бялата книга обсъжда много различни аспекти на технологията, включително технически и обществени мегатренди, нови услуги, изисквания, кандидат технологии и очакван график на стандартизация.

Sunghyun Choi, ръководител на изследователския център за напреднали комуникации, казва, че разработването на ново поколение за интернет обикновено отнема около десет години и те вече работят върху следващото поколение мрежи.

„Докато комерсиализацията на 5G все още е в началния си етап, никога не е твърде рано да се подготвим за 6G, тъй като обикновено отнема около 10 години от началото на научните изследвания до комерсиализацията на ново поколение комуникационни технологии. Вече стартирахме изследванията и разработването на 6G технологии, като надграждаме опита и способностите, натрупани от работата върху много поколения комуникационни технологии, включително 5G. В бъдеще ние се ангажираме да ръководим стандартизацията на 6G в сътрудничество с различни заинтересовани страни от индустрията, академичните среди и правителствените области “ , каза Чой.

Samsung заявиха, че не очакват 6G да бъде на разположение поне до 2028 г., но вече започват да разгръщат своята пътна карта. Бялата книга отбелязва, че както хората, така и машините ще бъдат основните потребители на 6G, а 6G ще се характеризират с предоставянето на модерни услуги като наистина потапяща разширена реалност (XR), висококачествена мобилна холограма и цифрова реплика.

Диаграмата по-долу показва сравнение на разликата в изискванията за производителност между 5G и 6G. Основната разлика е, че изискванията за производителност на 6G са пикова скорост на данни от 1000 Gbps (гигабита в секунда). Друга важна цел е много по-ниска латентност – под 10ms за потребителите и въздушна латентност под 100 микросекунди.

Samsung също очаква да види AI приложения (за изкуствен интелект) за 6G.

„Архитектурните изисквания на 6G включват решаване на проблеми, произтичащи от ограничената изчислителна способност на мобилните устройства, както и имплементиране на AI още от началната фаза на разработване на технологиите и позволяваща гъвкавата интеграция на нови мрежови обекти. Изискването за надеждност адресира въпросите на сигурността и поверителността, произтичащи от широкото използване на потребителски данни и AI технологии “, се казва в прессъобщение на компанията.

Бялата книга също така въвежда нови технологии, които биха могли да помогнат да се направи 6G възможен, включително използването на честотната лента терахерц (THz), нови антенни технологии за подобряване на покритието на високочестотни лентови сигнали, усъвършенствани дуплексни технологии, развитието на мрежовата топология, спектъра на споделяне за повишаване на ефективността на използването на честотата и използването на AI в безжичните комуникации.

Споделяй на воля: